Mitt och Jam´s år 2011

Den 7 januari 2011 fick jag hem jam det var en fredag 9 månader till min födelsedag exakt. Han vilade fredag lördag och på söndagen gick han med på löshoppingen. Han sprang över allt och alla. Han gick nästan inte att hålla. Han butade och var ivrig. Det var ju ett nytt ställe så kan förstå att han var ivrig. På måndagen red Sanna han. Han ställde sig säkert 5 gånger rätt upp och var bära på att stegra  över.

När jag skulle sitta upp så var jag liv rädd att han skulle göra något med mig. Min rädsla  försvann så småning om men det tog enormt lång tid och jag fick mycket stöd av Nina, mamma, Evelina och en massa mer som fick rida han innan mig så att han inte skulle göra mig rädd igen. Jag kan även idag vara lite rädd för han, men det är betydligt mycket bättre.

När vi skulle hoppa första gången det var i februari eller så. Då var mamma och Robban med (Robben är pappa till en stall kompis) Jackie dotter till Robban red sitt russ och min kusin Maja red sin ponny Carlo. Sen var Natalie Bergqvist där med för några prov red hennes ponny. Vi värmde upp med skutt på ca 30-40 cm sen höjer vi så småning om och till slut kommer vi upp på 85 och mamma säger att det är 75. Jag rider mot hindret i trav och hoppar sen säger hon att det var 85 cm. Jag trodde inte det var sant jag som inte vågade gå över bommar iprincip hade hoppat 85 cm, helt Amazing.

Jag slutar där efter som det gick så bra. Jam fick många klappar och pussar i stallet efter åt. Efter bara ca 1 månade så vågar jag hoppa 85 på en ponny jag inte vågat sitta på. Dessutom hade jag hoppat av och sagt till mamma att longera han 2 gånger efter som han busat den dagen . Så nöjd är jag över han.

I maj startade vi vår första tävling(tror det var i maj) Vi hoppade 40-50 det gick sakta men säkert. Vi kom felfria runt båda gångerna och jag var jätte stolt Okej det var 40-50 men på den tiden var jag rädd

Vi kom varandra allt närmare och jag började älska min buse till ponny. Och jag ville inte skiljas från han. Tävlingen där på hoppade vi också 40-50 även då fel fria.  Sen kom första ute tävlingen. Vi hoppade 50-60 och felfria.(tävlade i gång hos Christina på påsk men det gick inge bra därför tar jag inte upp den tävlingen) Sen var det ute tävling igen och då hade min tränare sagt 20-30 efter som att jag var rädd och hon vill inte att jag skulle förstöra det jag hade. Det gick snabbt men felfritt.

Sen var det dags för årets sista ute tävling. Jag hoppade 50 och Natalie hoppade 60 två felfria rundor även här. Fatta hur nöjd jag e av 8 starter jag startat på ponny så har 7 varit fel fria.

Jag tävlade ju en ute tävling på Nuntorp jag fick 8 fel jag tar på mig ansvaret för dem felen och skyller ej på han, då jag vet vad jag gjorde. Sen kom hopp lägret det gick galant. Vi hoppade 85-90 cm.

På avslutningen hoppade jag 60 i grundomgången och 70 i fas 2. Jag var 0a i grund och ute i fas 2 men jag vann för att jag var den ända nollan i grund så. Att få leda ärvarvet med Jam är det bästa jag vet.

Det var nu dags för ponny allsvenska Div. 111 omgång 1 på hemma plan. Jag starta en lc1a. Jam är förjävling på framridingen , Men när jag kommer in på banan så är  han super han lyssnar och vi rider hem 54,67% första lokala dressyren det trodde jag aldrig. Tyvär ingen placering men ändå jag rider hem en bra % och är nöjd men min ponny.

Här nånstans så skulle Jam säljas och vi hade nt råd att köpa han vi detta tillfället men vi åkte och prov red en del andra hästar. Så kom dagen då Camilla säger att han inte behövs säljas min glädje. Jag behöver inte skiljas från min ponny Gud vad skönt. I oktober den 7 så har jag haft han i 9 månader och då så har mamma köpt han i födelsedags present. Jag har världens bästa mamma och pappa

Sen  började vi träna för Nina k och det går super jam är nöjd och jag nöjd men träningarna.

Sen så är det dags för hösten första inne tävling. Jag hoppar 70 och Sandra 80. Jag starta som nummer  6 och det är 5 starter efter mig. Jag är den andra dubbel nollan och ligger då tvåa men  efter alla starter så hamnar jag 2 utan för placering. Men jag är nöjd ändå lixom första starten i 70 och jag dubbel nollar det är en härlig känsla.

INGEN BILD FRÅN DEN STARTEN!!!!

Hoppträningarna flyttas från Mellerud till Anna Wessman. Jam bråkar med lastingen men träningarna går galant. Vi hoppar jag jam blir bara bättre och bättre.

Nu är vi här och allt går super han busar lite då och då men so what?? Han är 7 år och han vill leva livet nu när han är ung klart han får det.

Mina mål då Debutera 70 – Check, Rida LC:1 med över 50% - check, eventuellt debutera LB:1 det sket jag efter som dressyren vart inställd. Och sist men inte minst komma nära jam – check.

Jag har alltså nått iprincip alla mina mål. Nu har jag en del mål för 2012 som jag hoppas klara. Jag vill i princip bara komma ut och få ett allmänt bar första år på de lokala hopp banorna med stadiga LDer och LCer alltså 70-80 cm. Sen i dressyren så vill jag kunna rida stadiga lc1or och lb1or.

här hoppar sandra 80 cm på han

Sen har det hänt en massa emellan dessa saker som jag skrivit om men kommer så klart inte ihåg allt som har hänt. Men jag är nöjd med att jag fick jam och ingen annan. Jag är nöjd med 2011.

Jag vill tacka, Nina P, Nina K, Helene D, mamma, Evelina O, Sanna L, Mickan A, Anna A,Natta P, Sandra J och min kusin Maja H. Utan er hade jag aldrig kommit hitt där jag är nu. Jag e stolt att jag har er som hjälper mig med Jam och min rädsla. Jag hoppas att jag och Jam når vårat lång siktiga mål tills det jag e 18 år. Jag vill kvala sm. Jag hoppas verkligen att den drömmen går i uppfyllelse. När jag säger kvala SM så menar jag inte att vara en av de placerade utan bara att få rida ett SM. Kan ha hur många fel som helst. Kan bli utesluten bara att få rida SM e mitt mål. Så klart skulle det va kul att vinna SM. Men just nu är det att  alldeles förstort mål för oss. Hoppas att Nina,Nina och Helene hjälper mig ditt. Och framför allt ett stort tack till Camilla som lätt mig få låna Jam trotts att hon hade ca 20 andra att välja mellan som villa låna han.

Detta e mitt år med jam 2011 och jag hoppas på att ni tyck att texten inte var allt för tråkigt att läsa. Komentera gjärna vad ni tycker om den . Puss och Kram på er // Maja och Jam

Alla bilder går att klicka upp :D

 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0